Radio Omroep Schouwen-Duiveland (ROSD) is de lokale omroep van en voor de bewoners van het eiland Schouwen-Duiveland.

Niet zo veel mensen weten hoe Radio Omroep Schouwen-Duiveland is ontstaan.
Even kort terug in de tijd: In 1994 is Radio Schouwen-Duiveland opgericht door: Leo Jordaan, André Brouwer en Martin Ramondt.
Zij werkten alle drie bij Superstar FM, de lokale omroep van Middelharnis en
omgeving. Er was veel werk te doen en al snel werd het clubje aangevuld met mensen uit de politiek en radioland.
Op 2 september 1995 was het eindelijk zover: Radio Schouwen-Duiveland kon beginnen met uitzenden.
We hebben bewezen onderscheidend te zijn.
ROSD zendt uit vanaf de Silotoren in Zierikzee op de etherfrequentie 107.1 FM. Per juli 2001 is daar een steunzender in Renesse bijgekomen: 107.8 FM. Via de kabel zijn we op het hele eiland te ontvangen op 107.6 en sinds december 2006 zijn we via het internet wereldwijd te beluisteren.

Radio Schouwen-Duiveland is een vrijwilligersorganisatie waar veel medewerkers met plezier een bijdrage leveren aan een brede programmering.
Voor zowel jongeren als ouderen en iedereen er tussenin is er wat te vinden in het programma-aanbod. Naast het nodige aan muziek is er voor gekozen veel aandacht te besteden aan programma’s met een lokaal informatieve inhoud. Wanneer u gaat kijken op de pagina ‘programmering’ komt u genoeg voorbeelden hiervan tegen.

De Stichting Radio Omroep Schouwen-Duiveland is een publieke omroep en duidelijk geen commerciële omroep. Waar op de commerciële stations vaak alleen datgene te beluisteren is dat aantrekkelijk is voor adverteerders heeft onze omroep er doelbewust voor gekozen een breed scala van programma’s aan te bieden waarmee we zoveel mogelijk doelgroepen een plezier doen.

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de luisteraars dit waarderen. Die programma’s die elders gemakkelijk geschrapt worden of waar men geen tijd voor beschikbaar stelt blijven bij ons met veel enthousiasme gemaakt worden.

Dat is Radio Omroep Schouwen-Duiveland: voor elk wat wils. Ook voor u.