O kijk hier Nieuwerkerk

Start datum: 18 mei 2019

Eind datum: 14 september 2019

Locatie: Nieuwerkerk, Kerkring

Eiland Agenda

Iedere zaterdag van 18 mei tot en met 15 september een mooie dag voor een wandeling in Nieuwerkerk. In Nieuwerkerk is deze zomer weer een ‘O kijk hier!’-route met raamexpo`s met oude foto`s en meer bij hun locatie. Te zien zijn foto`s met gezellige straatbeelden van 100 jaar of meer terug en ook een aantal bijzondere afbeeldingen uit nog vroegere tijden. Dit alles aan de Kerkring, onder andere achter ramen de centrale kerk. Nieuwerkerk is een oud dorp, al ontstaan in de 12e eeuw. Het was een afsplitsing van Ouwerkerk, met daarna een eigen kerk, vandaar de naam. Het staat ook op de oudste (echte) kaart van Zeeland, in 1560 gemaakt door Jacob van Deventer.

Pluktuin

Start datum: 2 juni 2019

Eind datum: 29 augustus 2019

Tijd: 08:00 - 22:00 uur

Locatie: Noordgouwe, Brouwerijstraat 18

De pluktuinen zijn weer open! Op iedere maandag t/m zaterdag van 08 tot 22 uur kunt u zelf bloemen plukken en een boeket samenstellen bij o.a pluktuin La Fleur aan de Brouwerijstraat 18 in Noordgouwe. Van tulpen tot irissen en van gladiolen tot zonnebloemen. Er staat een werktafel met schaartjes om de stelen netjes af te kunnen knippen. Leuk om het weekend op te fleuren!

De prijzen staan op een bord bij de kassa vermeld. Een iris kost ongeveer €0.20

De entree is gratis! Voor meer informatie kijkt u op pluktuinlafleur.nl

Mantrazingen

Start datum: 5 juni 2019

Eind datum: 27 mei 2020

Tijd: 10:00 - 11:00 uur, elke woensdag op in oneven weken

Locatie: Huize Eigen-Wijze, Vertonsweg 1 Burgh-Haamstede

Eiland Agenda

Om de week op woensdagochtend, op de oneven weken, is er van 10.00 tot 11.00 uur een meditatie- en mantra-ochtend in Huize Eigen-Wijze, Vertonsweg 1 in Burgh-Haamstede. U komt in een kleine groep bij elkaar om de ochtend te beginnen met meditatie en het zingen van mantra’s. Mensen die eerder naar deze bijeenkomst zijn geweest, hebben als ervaring dat deze ochtenden ‘je dichter bij jezelf brengt’, ‘je hart opent’ en ‘je energie weer laat stromen’. Zangervaring of ‘kunnen zingen’ is niet nodig!

Wijkcircel in Poortambacht

Start datum: 5 juni 2019

Eind datum: 28 oktober 2020

Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Locatie: Gors-gebouw Scheldestraat 5 Zierikzee

Eiland Agenda

Vanaf woensdag 5 juni van 10uur-12uur is er wekelijks een Wijkcircel in De Nieuwe Hoek, het Gors-gebouw Scheldestraat 5 in Zierikzee.

Dit is een initiatief van smwo. Zou u het prettig vinden om kontakten te leggen, kunt u een steuntje in de rug gebruiken of doet u ook graag iets voor een ander? Meld u dan aan via m.schipper@smwo.nl.

Deltawagen Plompe Toren

Start datum: 11 juni 2019

Eind datum: 22 september 2019

Tijd: 10:00 - 17:00 uur

Locatie: Koudekerkseweg 12, Burgh-Haamstede

Tot half september staat aan de Koudekerkseweg 12 in Burghsluis, aan de voet van de Plompe Toren de vrolijk beschilderde Deltawagen van Natuurmonumenten. Vrijwillig boswachter Olaf Kok werkte zeven jaar in het Topshuis op Neeltje Jans. Nu bemand hij de promotiecaravan en vraagt aandacht voor de rijke onderwaterwereld van de Oosterschelde.

Er worden nog vijf koppels gezocht om tijdelijk Deltawachter te zijn! Voor kinderen is er een groot onderwater memoryspel ontwikkeld, er is een opdrachtentafel en zij kunnen een onderwater boswachters-brevet halen.

Fietsroute langs de vogelboulevard van Schouwen- Duiveland

Start datum: 17 juni 2019

Eind datum: 18 september 2019

Locatie: Tussen Burgh-Haamstede en Zierikzee

In de zomer kunt u weer iedere dag een mooie “Fietsroute langs de vogelboulevard van Schouwen-Duiveland” maken. Deze route ligt tussen Zierikzee en Burgh-Haamstede, langs de Oosterschelde. In de trekperiode bezoeken dagelijks 150.000 vogels Schouwen-Duiveland. Er broeden honderden paren kluten, sterns, grutto’s, strandplevieren en tureluurs. Door de nieuw gegraven kreken stroomt zout kwelwater waardoor zeekraal en zulte een kans krijgen. De route volgt het fietsknooppuntensysteem.

Info via de VVV aan het Luitje 2 in Zierikzee én natuurmonumenten.nl

Rondleiding Alpaca boerderij

Start datum: 17 juni 2019

Eind datum: 31 oktober 2019

Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: Alpacaboerderij Kievitweg 2 Kerkwerve

Iedere woensdag en zaterdag kunt u t/m 31 okt terecht op de Alpaca boerderij aan de Kievitsweg 2 in Kerkwerve. Alpaca’s zijn zeer sociaal, zoeken mensen op en houden van knuffelen. Deze cultuurhistorische Zeeuwse boerderij fokt sinds 1992 Arabische Volbloedpaarden, Alpaca’s en Falabella’s, deze laatste zijn Argentijnse miniatuurpaarden. Er worden rondleidingen gehouden, workshops met alpacawol en er is een winkel met o.a. fleece-producten en knuffels.

De toegangsprijs is gratis voor kinderen tot 2 jr, van 2 tot 10 jr. € 4.50 en volwassenen betalen €6. De prijs in incl. koffie/thee én de alpaca-workshop.

Start datum: 19 juni 2019

Eind datum: 30 oktober 2019

Tijd: 11:00 uur

Locatie: ’t Luitje, Zierikzee

Tot 31 oktober kunt u vanaf 11.00uur opstappen op één van de boten die vanaf ’t Luitje in Zierikzee vertrekken voor o.a. een Zeehonden-Safari. Sinds enkele jaren liggen er in de Oosterschelde zeehonden op de Vondelingsplaat, de enige zandbank waar u dicht bij de zeehonden kunt komen. Bruinvissen worden met regelmaat gezien voor het Havenhoofd van Zierikzee en in de buurt van de Zeelandbrug. De kosten bedragen €14 voor volwassenen, kinderen betalen €10, afhankelijk van welke tocht u kiest!

Bijeenkomst voor werkzoekenden

Datum: 26 juni 2019

Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Locatie: Bibliotheek , Hatfieldpark 1 Zierikzee

Woensdag 26 juni is er in de bibliotheek aan t Hatfieldpark 1 in Zierikzee van 10.-12.00 uur een bijeenkomst voor werkzoekenden. Het onderwerp is; De ins en outs van Linkedln.

De bijeenkomst is bestemd voor iedereen die een nieuwe baan of opdracht zoekt. U leert een Linkedln profiel maken dat een professionele titel, korte omschrijving en zakelijke uitstraling heeft. Deze bijeenkomst telt mee als sollicitatieactiviteit.

Toegang is gratis. Wél graag aanmelden via bibliotheekoosterschelde.nl/werkzoekenden

Concert At Sea

Start datum: 27 juni 2019

Eind datum: 29 juni 2019

Locatie: Brouwersdam ter hoogte van Scharendijke

Donderdag 27 juni gaat om 14uur op de Brouwersdam, ter hoogte van Scharendijke en pal aan zee het 3-daags muziekfestival Concert At Sea van start met grote namen in de line-up als; Blof, Jet Rebel, Guus Meeuwis, Davina Michelle en Golden Earring. Er rijden, lopen en vliegen straattheateracts over het terrein en er is een verscheidenheid op culinair gebied met véél aandacht voor biologische producten, bekers worden gerecycled en de shirts zijn klimaatneutraal gefabriceerd.

Toegangsprijs vanaf €43.50,  méér info vindt u op concertatsea.nl