PROGRAMMA OVERZICHT

Radio Schouwen-Duiveland is zendt 7 dagen dagen per week en 24 uur per dag uit
op de frequenties 107.1 FM, 107.06 kabel en 107.8 FM voor de Westhoek.
Hieronder hebben we voor u alle programma’s op een rijtje gezet.

Klik op het + teken dat rechts naast de programmanaam staat,
voor meer informatie.

Info - nieuws en actualiteiten


Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 18:00 – 19:00 uur.
en de volgende een herhaling van 08:00 – 09:00.

In het programma Info is er aandacht voor het lokale nieuws uit de Schouwen-Duiveland editie van de Provinciale Zeeuwse Courant en de binnen gekomen persberichten van diverse organisaties waaronder de gemeente Schouwen-Duiveland.
Met gasten wordt gesproken over de lokale actualiteiten op allerlei gebied. Rond het half uur hebben we het weerbericht van die dag en de weersvooruitzichten voor de komende dagen.
Op maandag en donderdag wordt dit verzorgd door onze weerman Jos van As.
Naast muziek is er ook tijd voor eilandelijke activiteiten in de regioagenda.

Presentatie: Wim de Valk (ma), Wim van der Waal (di), Daan van der Wekken (do) en Geert Jan de Bruijne (vr).
Redactie: Pia Krijger, Fabiane Schuller of de programmamakers zelf.
E-mail: info@rosd.nl

ZaterdagExpress

Elke zaterdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur.

Het gezellige zaterdagochtendprogramma van Radio Schouwen-Duiveland. Wisselende presentatoren nodigen gasten uit voor een gesprek in de studio of bellen ‘een rondje over het eiland’. In de Zaterdag Express veel aandacht voor activiteiten die dat weekend op Schouwen-Duiveland en soms daarbuiten worden georganiseerd.

Van Yperen in het weekend

iedere zaterdagmiddag tussen 15:00 en 17:00

Van Yperen In Het Weekend zorgt voor spektakel op je zaterdagmiddag met de muziek die jij wilt horen en dat allemaal op de lokale radio, dus lekker dicht bij huis. Tevens kan jij meedoen in ‘De Moordkuil’ en zijn er nog tal van andere items waaronder de ‘Weekend Showflits’ en de ‘Weekend Sportflits’, waarmee de eilandelijke sport ook terug is op Radio Schouwen-Duiveland. Ook ander lokaal nieuws wordt tijdens Van Yperen In Het Weekend besproken.

De playlist bevat bijna uitsluitend platen uit de 80’s en 90’s en is dus echt iets voor jou. Er worden twee uitzonderingen op de regel gemaakt middels de ‘Zero’s For Hero’s’ en het inmiddels redelijk legendarische item ‘Het Fossiel’.

Wim-Theo van Yperen maakt sinds 2003 radioprogramma’s voor diverse streek- en lokale radiostations. Van Yperen In Het Weekend komt voort uit Saturday Night Flight, dat bijna 9 jaar op Radio Schouwen-Duiveland heeft gedraaid. Deze show kwam voort uit Wim-Theo A-GoGo dat op zaterdagavonden op Origineel FM werd uitgezonden. Andere shows uit de radio-loopbaan van Van Yperen zijn ‘Goedemorgen Zeeland’ (Origineel FM), ‘Lekker Weekend’ (Origineel FM), ‘Wim-Theo Geht Los’ (Origineel FM) en ‘Hoeksche Waard @ Lunch’ (Radio Hoeksche Waard). Verder heeft Van Yperen ervaring in onder meer hitlijsten, sportprogramma’s en lokatie-uitzendingen.

 

Kruispunt

Informatie over Kerk en Maatschappij op Schouwen-Duiveland: dat is Kruispunt. Iedere woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur informeren de programmamakers de luisteraars over activiteiten die op kerkelijk gebied op Schouwen-Duiveland worden georganiseerd.

In het programma verder aandacht voor de rubriek ‘rondom de kerk’ en een gedicht. Tevens praat men met een gast over een actueel onderwerp.

Kruispunt wordt herhaald op donderdagmorgen van 09.00 tot 10.00 uur.

Presentatie: Gonda den Dekker, Wieske van Bleek, Hennie Wallet en Cees van der Sluis.

Redactie: Anneke de Jonge

E-mail: info@rosd.nl

 

 

I*K - Inwoners*Krant Radio

Iedere laatste zaterdag van de maand een nieuwe uitzending van IK Radio
live van 12.00-14.00 uur.

 

Goede morgen S-D

De opmaat voor weer een nieuwe dag. Dat is ‘Goedemorgen Schouwen-Duiveland’. Met muziek om mee wakker te worden, nieuws over activiteiten op ons eiland en natuurlijk het NOS-journaal.

 

 

 

Muziek in de middag

Om een middagdutje bij te doen, om lekker bij te werken of om gewoon naar te luisteren.

‘Muziek in de middag’ zorgt voor de beste muzikale invulling van uw middag.
Tussen de bedrijven door krijgt u ook nog tips over activiteiten op Schouwen-Duiveland en we houden u op de hoogte van de ontwikkelingen in de wereld.

Avond-Antenne

De beste muziekmix voor de late avonduren. Dat is ‘avondantenne’.
Voor iedereen die nu actief bezig is of juist aan het bijkomen van een zware dag.
Natuurlijk houdt ‘Avondantenne’ u ook op de hoogte van het laatste nieuws uit binnen- en buitenland en eilandelijke activiteiten.

 

 

 

Een pracht van een nacht
Voor iedereen die niet kan of niet mag slapen is het op Radio Schouwen-Duiveland ‘een pracht van een nacht’. Met natuurlijk ieder uur vers nieuws, agendaberichten en vooral de wakkerste muziek.
Te Gast bij ROSD
Een programma waarin de gast centraal staat. Elke zondag van 13.00-14.00 uur. Herhaling: dinsdag van 09.00-10.00 uur.
Kerkdienst

Bijna iedere zondagmorgen wordt er rechtstreeks uit een van de kerken op Schouwen-Duiveland een kerkdienst geheel uitgezonden. Meer dan 20 verschillende kerkgenootschappen werken daar aan mee.

De uitzending begint om 09.30 uur of om 10.00 uur. E.e.a. afhankelijk van de aanvang van de dienst. Er wordt echter voor ‘uitzending gemist’ wel altijd vanaf 09:30 opgenomen ook al begint de dienst pas om 10:00 uur.

In de maanden juli en augustus zenden we geen rechtstreekse kerkdienst uit. In plaats daarvan hebben diverse eilandelijke voorgangers hun medewerking verleend door hiervoor in de plaats een zomerdienst te maken.

 

 

 

Sandwich

Het lunchprogramma van Radio Schouwen-Duiveland.
Elke werkdag van 12.00-13.00 uur.
De muziek in dit programma is van 1965 tot 1995 met een enkele uitzondering en heeft maar één vereiste: het moet lekker in het gehoor liggen en niet irriteren, dus geen gekrijs en herrie. U, de luisteraar, bent immers aan het werk of u zit lekker te lunchen en dan is radio behang. Heerlijk en gezellig op de achtergrond.
De nadruk bij de muziek keuze ligt in de jaren 80.

Vaste items sandwich:
• De geschiedenis van de datum: opmerkelijk nieuws van de datum van vandaag maar dan in het verleden (door het hele programma heen).
• De coverplaat: twee platen die in een ander jasje zijn gestoken (± 12.30 uur).
• Opmerkelijk recentelijk nieuws (door het hele programma heen).
• Verjaardagen / sterfdata van artiesten die vandaag jarig zijn of op deze dag overleden (eventueel een nummer van hun draaien indien mogelijk).

 

 

 

 

Beatniks en Bromnozems

Beatniks & Bromnozems brengt je in de wereld van de Americana, Rootsrock, Rhythm & gewone Blues, Sixties en Rock ’n Roll, kortom muziek en artiesten, die je niet dagelijks op je radio hoort.
Ontdek in dit uur op dinsdagavond nieuwe artiesten en herontdek de klassiekers uit het verleden.
Met in elke aflevering een APK (Arie’s Persoonlijke Keuze), een cover waar wat meer dan gemiddeld aandacht wordt besteed over de herkomst van de song en er zit ook altijd een vette roadsong in. 

Voer dus voor muzikale fijnproevers.
Presentatie en samenstelling is van
Peter Koomen
Techniek wordt gedaan door
Arie Ouwerkerk.

Uitzending dinsdagavond van 21.00-22.00 uur.
Website:  www.beatnix-bromnozems.nl

 

 

Mozaïek

Mozaïek is het programma van en voor de senioren op Schouwen-Duiveland. Met medewerking van de Stichting Welzijn Ouderen op ons eiland besteden de verschillende programmamakers aandacht aan onderwerpen die vooral voor senioren interessant zijn.

Het aanbod is zeer divers. Met de ene gast wordt gepraat over een korfbaltoernooi, met een andere deskundige gast wordt gesproken over erfeniskwesties.

In de uitzending worden de luisteraars ook geïnformeerd over activiteiten die in de regio voor senioren worden georganiseerd. Met daarbij muziek ‘voor de doelgroep’ is Mozaïek een programma waar de oudere luisteraar zich thuis voelt.

Mozaïek wordt op vrijdagmorgen uitgezonden van 09.00 tot 10.00 uur en herhaald op maandagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur.

Presentatie: Wim van der Waal, Klaas en Clasien Mandemaker
Techniek: René Plu.
E-mail: info@rosd.nl

 

 

 

OOMM

Iedere zondagavond van 8 tot 9 uur is er: “van Operette, Opera tot….andere Mooie Muziek”

Van Operette, Opera tot….andere Mooie Muziek  is een programma in rustige zondagavondsfeer. Zoals de naam al zegt, een verrassende mix van klassieke tot en met eigentijdse muziek glijdt vloeiend in elkaar over.  Ook vaak met een mooi gedicht en/of een vrolijke conference.
Samenstelling en presentatie: Wim Bénard.

U hoort van òns, …..wìj horen graag van U !
Uw reactie op dit programma graag naar: OOMooieMuziek@gmail.com en/of mail naar: info@rosd.nl.
Veel luisterplezier !
Het programma wordt herhaald op Vrijdagmorgen van 11 tot 12 uur.

 

 

 

 

 

Met Vlag en Wimpel

“Als het maar van Nederlandse bodem komt, dat is het uitgangspunt van presentator Martin Ramondt.
Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur zorgt hij ervoor dat er gezellige muziek de ether in wordt geslingerd.
In zijn programma heeft hij een aantal vaste onderdelen. Belangrijk item is het spelletje ‘Zoek de bekende Nederlander’.

Kijk ook eens op de Facebook pagina : https://www.facebook.com/Met-Vlag-Wimpel-1625674244340374/
Presentatie & samenstelling: Martin Ramondt.
E-mail: martinramondt@hotmail.com.

 

 

 

Mekkerpunt

Nieuw programma door mensen van Brugzicht / De Punt.
Eén maal per maand op de Donderdag morgen.

 

 

 

Knipoog!

Zondagmorgen van 12.00 tot 13.00 kunt u afstemmen op Knipoog!, het muziekprogramma met het accent op licht klassieke muziek, maar waar ook bekende melodieën uit operettes en musicals worden gedraaid. Hafabra, koormuziek en traditionels staan ook regelmatig op het programma.
Het programma wordt herhaald op woensdagavond van 21.00 tot 22.00 uur.
Samenstelling en presentatie: André van der Voort van der Kleij en Wim van der Waal.
E-mail: info@rosd.nl

Hitgalerij

Muziek om mee wakker te worden en de zaterdagochtend opgewekt mee te beginnen. Presentator Wilfried Burgs zoekt lekkere up-tempo nummers uit waardoor je gedwongen wordt het bed te verlaten en minimaal op het ritme mee te bewegen.

Tussendoor geeft Wilfried ook nog een weersverwachting voor de zaterdag en de dagen daarna.

Hitgalerij is iedere zaterdagmorgen te beluisteren van 09.00 tot 10.00 uur.
Samenstelling en presentatie: Wilfried Burgs.
E-mail: info@rosd.nl

 

 

 

 

Muziekeiland

Muziekeiland is een wekelijks programma waarin de Harmonie, Fanfare en Brassband centraal staan.
Vast item is ‘Wat hoor ik nu weer?’, waarin Jolanda den Boer een onderdeel of instrument HAFABRA-wereld bespreekt.

Verder hoort u interviews en reportages en die worden gemaakt door Jolanda den Boer, Jaap Everwijn en Anthon de Bruyn.
Het programma wordt samengesteld en gepresenteerd door Anthon de Bruyn.
De techniek is in de vertrouwde handen van André van der Voort van der Kleij.
Elke zondag van 18:00 tot 19:00 uur.

 

 

 

Carrousel

Stap maar in en stap maar uit. Altijd wat anders, altijd wat nieuws.
Dat is Carrousel, een programma van Anthon de Bruyn.
Iedere vrijdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling is iedere  zondagavond van 17.00 tot 18.00 uur.

Presentatie & Samenstelling: Anthon de Bruyn.
E-mail: info@rosd.nl

 

 

 

 

Café-Classique

De koffie is altijd vers en ruim beschikbaar in het programma Café Classique. Meestal blijft er koffie over omdat de makers met hun gasten zo opgaan in hun gesprekken over klassieke- en blaasmuziek. Centraal duo in dit gezellige programma zijn muziekliefhebber Hans Erbrink en Ton Kooten.

 

 

 

PC Klassiek

Als voorbereiding op de uitzending van onze wekelijkse kerkdienst kiest de computer een aantal mooie klassieke muziekstukken uit.
PC klassiek is er vanaf 09.00 uur tot 09.30 of 10.00 uur

 

 

 

 

Schouwse Vrouwen Wereldwijd

Een gezellig ochtendprogramma voor de vrouw.

De Schouwse Vrouwen behandelen leuke items zoals actuele wetenswaardigheden en uitgaanstips. Onder het kopje “lekker in je vel” komen allerlei onderwerpen aan bod over mode, gezondheid, beweging en nog veel meer.

Verder een interview of reportage over een bijzondere vrouw of vrouwen op Schouwen-Duiveland, zoals vrouwen met een apart beroep of een leuke hobby. Verder zijn de wereldvrouwen van sociaal-cultureel werk ‘De Lichtboei’ bij het programma betrokken.

Het programma is elke maandagmorgen te beluisteren van 11.00 tot 12.00 uur, live vanuit de studio en wordt op donderdag herhaald ook van 11.00 tot 12.00 uur

De presentatie is in handen van Conny van der Sluis, Lieke Bosveld, Carla Bosters en Els de Haan (in wisselende samenstelling).
Techniek: René Plu.
Contact: info@rosd.nl

 

 

 

 

 

Van single tot CD met André

Sluit het weekend rustig af,
Beleef een goede nachtrust.
Begin de week met een goed gevoel.

Luister elke zondagavond van 21.00 uur tot middernacht naar van single tot cd met André.
Alle info over Van Single Tot Cd met Andre vindt u ook op de website: http://www.vstcd.jimdo.com
Verzoeknummers en/of gedichten zijn welkom, stuur ze naar:
drejet@xs4all.nl

 

Radio Nomen Nescio

Maandagavond zijn de uitzenduren al sinds jaar en dag gereserveerd voor de ziekenomroep van Schouwen-Duiveland, Radio Nomen Nescio.

Tussen 19.00 en 20.00 uur kunt u op uw gemak luisteren naar de Muzikale Vitaminen, gevarieerde muziek uitgezocht door Ger van Marion of Cor van der Linde.

Van 20.00 tot 22.00 uur is het tijd voor Muziek als Medicijn het verzoekplatenprogramma van R.N.N. Iedereen die een zieke of herstellende een muzikaal hart onder de riem wil steken kan een verzoekje aanvragen op 0111-414143 of radionomennescio@zeelandnet.nl.
Vaste items in het programma zijn uiteraard uw verzoekjes, de verjaardagskalenders van de zorgcentra op Schouwen-Duiveland en veel gevarieerde muziek.
Muziek als Medicijn wordt herhaald op de dinsdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur.
Samenstelling en presentatie: Rita Schot, Suus Berrevoets, Marianne Goudzwaard, Wout Tims en William van der Werf.
Techniek: Ger van Marion of Cor van der Linde.

Kijk ook eens op de eigen website van Radio Nomen Nescio: www.radionomennescio.nl

De Levensbron

Onder deze naam brengt Ziekenomroep Radio Nomen Nescio via Radio Schouwen-Duiveland een programma met geestelijke en gewijde muziek.

In het programma een variëteit aan opwekkingsliederen, psalmen en gezangen, maar ook bekende liederen uit de bundel van Joh. de Heer voor u gezongen door verschillende koren, o.a. van Schouwen-Duiveland. Luisteraars kunnen verzoekplaten aanvragen bij Marja Braal, Mantelmeeuwstraat 27, 4301 NT  ZIERIKZEE of via de eigen website van RNN:

www.radionomennescio.nl.

‘De Levensbron’ wordt wekelijks uitgezonden op woensdagavond van 20.00-21.00 uur
met een herhaling op de donderdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.
Samenstelling en presentatie: Marja Braal of Annet Capelle.
Techniek: Anton van der Welle.

 

 

De Schatkist

De Schatkist is het bijbels kinderprogramma van Radio Schouwen-Duiveland.

Iedere woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur vertellen de presentatrices een verhaal uit de Bijbel en praten ze over een onderwerp. Regelmatig zijn er kinderen te gast in de studio die over het onderwerp meepraten. Tussen het praten en vertellen door kunnen jullie luisteren naar liedjes van o.a. Elly en Rikkert. Ook kun je meedoen aan een prijsvraag.

De Schatkist wordt op zondagmorgen herhaald tussen 08.00 en 09.00 uur.
Samenstelling en presentatie: Ellen van de Hoek, Marjolein Bienefeld, Annemarie Remijn en anderen.
E-mail: info@rosd.nl

 

 

Gemeenteraadsvergadering

Elke laatste donderdag van de maand wordt de gemeenteraadsvergadering live uitgezonden, direct na Info
vanaf 19.00 uur: de gemeenteraadsvergadering.

 

 

 

De Ochtendmix

Sinds jaar en dag het woensdagochtendprogramma op Radio Schouwen-Duiveland. Luisteraars worden geïnformeerd over het laatste nieuws uit de ochtendbladen en de meest bijzondere berichten uit de media van de afgelopen dagen.

Tijdens de uitzending kunnen luisteraars iemand voordragen voor een fraai boeket bij een bijzondere prestatie of omdat iemand dat gewoon verdient. Ook krijgt in de uitzending een jarige of jubilaris een taart. Aanmelden kan via de studio, telefoon 0111-420555 en natuurlijk ook via het onderstaande e-mail adres.
Tijdens de uitzending wordt een spel gespeeld waarmee een leuke prijs te winnen is.

De Ochtendmix wordt (bijna) iedere woensdagmorgen uitgezonden van 09.00 tot 11.00 uur.
Samenstelling en presentatie: Xandra Francke en Margo Lemsom.
Techniek: René Plu.
E-mail: info@rosd.nl